Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

GREECE SOS

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το οικονομικο πειραμα του παγκοσμιοποιημενου καπιταλισμου σε βαρος της Ελλαδας εξελιχθηκε σε ανθρωπιστικη κριση και ο οικονομικος και πολιτικος φασισμος εδωσαν ως αποτελεσμα την ανθρωπιστικη καταστροφη.
Εξαλλου ο φασισμος ειναι ενα ολιστικο φαινομενο οικονομικης, πολιτικης, στρατιωτικης, κοινωνικης, κλπ και τελικα "ανθρωπιστικης" βαρβαροτητας.

Το Βρετανικο ιατρικο περιοδικο "THE LANCET", με το γνωστο αισθημα ευθυνης και κοινωνικης ευαισθησιας που αντιμετωπιζει για δυο περιπου αιωνες τα θεματα της υγειας, ακομα και αυτα που σχετιζονται με καθεστωτα εκτακτης αναγκης, δηλαδη, για να καταλαβαινομαστε, φασιστικα, κατα το Νικο Πουλαντζα, την τελευταια διετια φιλοξενει σε σταθερη βαση δημοσιευματα σχετικα με τις συνεπειες στην υγεια του Ελληνικου λαου του καθεστωτος της εκτακτης αναγκης του χρηματοπιστωτικου φασισμου της χωρας μας, αυτο που εδω και τρια χρονια αποκαλω ως τραπεζοφασισμο.
Επειδη εζησα απο κοντα και γνωριζω την ευγενεια της Αγγλικης αριστοκρατιας στο χωρο της ιατρικης επιστημης* και την ευπρεπεια και την ανεξαρτησια του ειδικου επιστημονικου, αλλα και του πολιτικου τυπου και γενικοτερα των μεσων της επικοινωνιας της Μεγαλης Βρετανιας, θελω να ξεκαθαρισω πως δεν εχουν σχεση με την ευρωπαικη και ιδιαιτερα τη προτεσταντοναζιστικη αλητεια και το δημοσιογραφικο συστημα των εξαρτημενων με ειδικες δεξιοτητες ΜΜΕ (Μεσων Μνημονιοναζιστικης Επικοινωνιας) της χωρας μας.

Το φαινομενο Ελλαδα απο αντικειμενο οικονομικου σχεδιασμου της Gestapo της ΟΝΕ (Οικονομικης Ναζιστικης Ενωσης), γνωστης και ως EURO GROUP, περασε πλεον στα φαινομενα της ανθρωπιστικης καταστροφης, με τελευταιο δημοσιευμα πριν λιγες μερες στο "THE LANCET" την επαναενεργοποιηση του ρατσιστικου νομου για τον αποκλεισμο των ασθενων μεταδοτικων παθησεων απο τα κοινωνικα και πολιτικα δικαιωματα.

Παραθετω παρακατω μια "Ανθολογια" δημοσιευματων του "THE LANCET" με τους κυριους τιτλους τους, χωρις σχολια:

Volume (τομος) 378 (Οκτωβριος 2011)
Health effects of financial crisis: omens of a Greek tragedy
(Οι συνεπειες της οικονομικης κρισης στην υγεια: οιωνοι μιας Ελληνικης τραγωδιας).

Volume (τομος) 379 (Μαρτιος 2012)
Health and the financial crisis in Greece
(Υγεια και οικονομικη κριση στην Ελλαδα).

Volume (τομος) 381(Φεβρουαριος 2013)
Politics and cancer management: lessons from Greece
(Πολιτικες και αντιμετωπιση του καρκινου: μαθηματα απο την Ελλαδα).

Volume (τομος) 381 (Μαρτιος 2013)
Financial crisis, austerity, and health in Europe
(Οικονομικη κριση, λιτοτητα και υγεια στην Ευρωπη).

Volume (τομος) 382 (Ιουλιος 2013)
HIV testing in Greece: repeating past mistakes
(HIV εξεταση στην Ελλαδα: επαναληψη των λαθων του παρελθοντος).

Για να δικαιωθει η Πατερικη σοφια:
"Το πιπτειν ανθρωπινον. Το συγχωρειν Θειον. Το εμμενειν σατανικον".

Απο τον τομο 380 δεν επελεξα κατι συγκεκριμενο, γιατι εκει η χωρα μας εχει την τιμητικη θεση που της επιφυλασσει η ευρωυποτελεια της, αναμεσα στις αλλες χωρες - συμβολα της βαρβαροτητας κατα του ανθρωπισμου.
Ιδου, λοιπον, αναμεσα σε ποια αλλα θεματα φιλοξενειται και η Ελλαδα στο τευχος 380:
"Η κριση της πεινας στην Υεμενη".
"Η σιωπη της Κεντρικης Αφρικανικης Δημοκρατιας στην κριση της υγειας".
"Καταθλιψη και παγκοσμια οικονομικη κριση".
"Η ιατρικη κριση στη Συρια"
Και, βεβαια, αναμεσα στα παραπανω "Ανθη του κακου**" η πανταχου παρουσα ευρωπαικη χωρα της ΟΝΕ (Οικονομικης Ναζιστικης Ενωσης), η χωρα μας:
"Suicidality and economic crisis in Greece"
(Αυτοκτονικοτητα*** και οικονομικη κριση στην Ελλαδα)
κλπ

* Επικαλουμαι παντα ως παραδειγμα το γεγονος, πως στη διαρκεια της εργασιας μου σε μεγαλο κεντρικο πανεπιστημιακο νοσηλευτικο ιδρυμα του Λονδινου, ουδεποτε Βρετανος πολιτης, οσο πλουσιος και αν ηταν, νοσηλευτηκε στο Private Department, αλλα παντα στο National Health Department του νοσηλευτικου ιδρυματος και ουδεποτε απαιτησε να επιλεξει τον θεραποντα γιατρο του.
Το Private Department ηταν παντα γεματο απο παμπλουτους Αραβες και φτωχους Ελληνες.
Οι Ελληνες ξεπουλουσαν τα υπαρχοντα τους στην Ελλαδα για να εξασφαλισουν μια θεση ευπρεπους νοσηλειας στο Ενωμενο Βασιλειο.

** Les fleurs du mal: Ποιητικη συλλογη του Charles Baudelaire.

*** Αδοκιμη, αλλα χαρακτηριστικη αποδοση του Αγγλικου ορου Suicidality.
Περισσοτερο δοκιμη θα ηταν η περιφραστικη ερμηνεια: Ταση για αυτοκτονια.

Σημειωση
Παρα τη διακοπη της προσωπικης επικοινωνιας και παρα την προσφατη απωλεια αγαπητου μου φιλου απο την ασθενεια της εποχης, τη μνημονιοαυτοχειρια, που με βυθισε στη θλιψη, οι δημοσιευσεις μου συνεχιζονται αδιαλειπτα στην προσωπικη μου ιστοσελιδα:
athadim.blogspot.com

Μεχρι σημερα, 23 Ιουλιου, για το μηνα αυτο καταχωρησα 23 σχολια, δηλαδη, ενα για καθε μερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου